LOGIN

Tre konkrete tips til at spare på strømmen i virksomheden

Tre konkrete tips til at spare på strømmen i virksomheden

Hvordan gennemskuer jeg, om min strøm er klimavenlig?

I Danmark har vi en høj andel af grøn energi i vores el-net. Ca. 80% af strømmen er grøn, og tallet er stigende i takt med, at der opstilles flere vindmøller, sol-celleparker og andre vedvarende energikilder. Faktisk er vi nået dertil, hvor det er billigere at producere en kWh fra vedvarende energikilder i forhold til kul og olie.

Der er kun ét el-net i Danmark

Det er dog ikke muligt for noget el-selskab at love, at den strøm du får leveret udelukkende kommer fra vedvarende energikilder. Det ville kræve et selvstændigt el-net, der kun transporterede grøn strøm, og det findes som bekendt ikke. Der er kun ét el-net i Danmark, og her blandes al strømmen sammen. Strøm fra vedvarende energikilder som sol, vind og vand og strøm fra fossile energikilder som kul, olie og naturgas. Den strøm, du får leveret, er med andre ord et blandingsprodukt.

Grønne certifikater

Hos Energive og udvalgte andre energiselskaber kan du vælge, om du vil have almindelig strøm eller grøn strøm. Når du vælger grøn strøm, indkøber vi certifikater fra vedvarende energikilder, som dækker din virksomheds el-forbrug. Hvis dit årlige forbrug fx er 100.000 kwh-timer , indkøber vi certifikater, der dokumenterer, at der er produceret 100.000 kWh-timer fra vedvarende energikilder til el-nettet. Oplysningen om, at du støtter den grønne omstilling, kan du bruge i markedsføringen af din virksomhed

Energive er medlem af interesseorganisationen Green Power Denmark, der er Danmarks grønne erhvervsorganisation, som fungerer som talerør for den danske energisektor. Organisationens mål er, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark har 1.500 medlemmer, er grundlagt 22. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft og går forrest og tager ansvar for, at den grønne omstilling lykkes til gavn for alle.

Kilder/links:
https://www.bolius.dk/saadan-faar-du-groen-stroem-90843
https://greenpowerdenmark.dk/
https://rgo.dk/gront-el-valg/
https://www.forbrugerombudsmanden.dk/media/55841/elhandleres-brug-af-klimamaessige-udsagn-ved-markedsfoering-af-stroem.pdf

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Mest populære nyheder

Del på de sociale medier

Nyheder

Andre nyheder & artikler

Energive & Copenhagen Flames

Energive indgår nyt samarbejde med Copenhagen Flames Energive er stolte af at have indgået et samarbejde med Copenhagen Flames. Copenhagen Flames er en dansk e-sportsvirksomhed,

Sparetips

El-priserne er på himmelflugt, forsyningssituationen er usikker, samtidig med at hjemmearbejdet stiger i en række brancher. Det gør det helt essentielt at holde øje med

Grøn omstilling

Grøn omstilling? – det rigtige alternativ Det er efterhånden uundgåeligt at høre om den meget omtalte ’grønne omstilling’. Hvis ikke det er samtaleemnet blandt vennerne,

Den gode kundeoplevelse

“Jeg havde gået og været lidt bekymret over min el og min tidligere leverandør. Der var lidt problemer med regningerne og leverancen. El er jo